Jacki Collet - The Gallery

Jacki Collet opent haar eerste winkel aan de rand van het Antwerpse Park Spoor Noord

Jacki Collet is een Belgisch dameskledinglabel van ontwerpster Elke Peeters dat voor de volle 100 % bedacht, ontwikkeld én geproduceerd wordt in haar ateliers in Antwerpen. Een doordachte visie op duurzaamheid is standaard.“Naaister worden was de grote droom van mijn grootmoeder. De oorlog besliste er anders over, schoollopen was plots geen optie meer. Jaren later leerde mijn grootmoeder naaien bij een goede vriendin. Het zal niet verbazen dat mijn moeder opgroeide in een huis vol patronen, spelden en stoffen. Net als ik.

Fast fashion? Nee, bedankt.
“In de eerste plaats wil ik in Jacki Collet - The Gallery kunnen delen wat mij bezig houdt.” Aan het woord is Elke Peeters, de ontwerpster van Jacki Collet en dus het hart en de ziel van deze 100 % Belgische dameskledinglijn. “Om de zoveel tijd stel ik met Jacki Collet een nieuw silhouet voor. Dat kan een signatuur zijn in klassiek zwart en room, maar ook een kleurrijk ensemble dat geknipt is uit een kwalitatieve stof van dat moment. Daarmee wil ik aantonen dat investeren in kleding van Jacki Collet geen weggegooid geld is. Je zal merken dat je steeds weer nieuwe combinaties kan maken met stukken die je al langer koestert. Je bouwt als het ware een garderobe op die de tijd weerstaat. Wars van de seizoenen, maar ook van wat de dwaze mode-industrie zoal dicteert. Anders gezegd, Jacki Collet is een identiteit. Met een niet mis te verstane visie op mode bovendien. Dat gooi je niet zomaar overboord.” 

Je zal de kleding van Jacki Collet dan ook zelden in de afslag zal vinden. “Al van bij het ontstaan van het label in 2016, stuur ik met Jacki Collet een boodschap van duurzaamheid in de wereld: geen stocks, geen productielijnen in het buitenland en dus geen overbodige transporten. Stoffen worden bij voorkeur geweven in Europa. Ontwerpen blijven seizoen na seizoen overeind en worden geregeld aangevuld met nieuwe creaties. Het was even zoeken naar de geschikte partners om dit vooruitstrevende gedacht te kunnen realiseren. Tot mijn grote verbazing vond ik ze zo goed als allemaal in hartje Antwerpen. Vlakbij huis!”

In deze duurzaamheidsgedachte past ook Elke’s liefde voor hedendaagse juwelen, kunst en vintage designklassiekers. “Laat je verrassen door de wereld van Jacki Collet,” zegt ze. “Je maakt er kennis met schoonheid in eenvoud, met doordachte selecties die uniek zijn in hun genre.”

HIER lees je wat de krant schrijft over Jacki Collet.


Populaire posts