Double Face: Jacki Collet, geen plussize? Komààn zeg!

Het is met de regelmaat van de klok dat vrouwen menen Jacki Collet de les te moeten spellen. Jawel, je leest het goed. Vrouwen van vlees en bloed vertellen haar resoluut dat ze zich niet mag profileren als een plussize-label: “Want ge ziet dat niet aan uw foto’s”.
Het zal je niet verbazen dat ze van zo’n kortzichtige opmerking pal achterover slaat. Beste-dames-met-goedbedoelde-commentaar, wat willen jullie haar - en met haar alle andere zelfbewuste vrouwen die mooi, royaal, vrolijk en zonder veel complexen door het leven gaan - eigenlijk feitelijk zeggen? Dat een trotse vrouw die maat 44, 46, 48 of meer draagt écht niet stijlvol gekleed kan zijn? Dat zij moet voldoen aan een clichébeeld dat enkel en alleen gedijt in jullie holle hoofden waarin plussize een privilege is van bolronde dames van om en bij de anderhalve meter hoog, compleet met rode appeltjeswangen, efficiënt verborgen in eindeloze lagen vormeloos textiel? Helaas, beste raadgeefsters. Jacki Collet draagt namelijk zelf de maten 44 en 46. Want zij is groot. Behoorlijk breed ook. En toch ziet ze er goed uit. Anders gezegd, ze weet heel precies hoe ze het beste uit haar kleerkast haalt. En natuurlijk ook uit haar ontwerpen, die ze speciaal voor jullie bedenkt, ontwikkelt en produceert in haar ateliers in Antwerpen.
Net als zoveel andere vrouwen herkent ze zichzelf niet in het doorsnee plussize- aanbod. Vandaar dat ze ronduit kiest voor mooie, elegante silhouetten en dito foto’s. Steeds voorzien van een ferme dosis dromen in stijl. Want iedere vrouw heeft het recht om zich klassevol te kunnen kleden, ongeacht de vorm van haar lichaam. Daarom knipt ze haar silhouetten van maat 34 tot maat 54. Het gaat haar niet om de omvang, maar om de ziel van schoonheid. Voilà. Zeg dat Jacki het gezegd heeft.


Populaire posts