zaterdag 5 november 2016

December Design, vijf passies op één locatie

Vijf passies op één locatie,
De Vecchi Milano 1935, Patrizia Cassina, Leo Aerts, Elke Peeters en Ronny Vansant

de Halle
Markt 
2440 Geel

3 - 4 december, 10 - 11 december, 17 - 18 december 2016, telkens van 14.00 tot 18.00 uurde Halle, locatie van December Design gedurende de eerste drie weekends van december 2016, Markt 1 in Geel.

Tijdens de eerste drie weekends van december kan u in de Halle in Geel terecht voor een uitzonderlijke expositie van Belgisch en Italiaans design én een proeverij van Oostenrijkse en Italiaanse wijnen.


Een selectie van Oostenrijkse en Italiaanse wijnen door Ronny Vansant.
Speciaal voor deze gelegenheid slaan interieurarchitect Leo Aerts en juweelontwerpster Elke Peeters de handen in elkaar en trakteren ze u op een selectie uit hun werk in combinatie met de goede smaak van wijnkenner Ronny Vansant. Als eminent toemaatje haalt Leo het Italiaanse De Vecchi Milano 1935 en een selectie uit het werk van Andrea Branzi en Patrizia Cassina naar België.

De Vecchi staat sinds 1935 synoniem voor hedendaags zilverwerk met wereldfaam en dankt zijn bijval aan uitmuntend vakmanschap, doorgedreven onderzoek en kruisbestuivingen met andere designers. Dynamiek is het bedrijf nooit vreemd geweest, noch het onderzoek naar de eigenheid van metaal waarbij zilver steevast de voorkeur krijgt omwille van zijn onmiskenbare schoonheid, uitstraling en, niet het minst, de emoties die het oproept bij de maker en zijn toeschouwer. De Vecchi’s objecten getuigen van een zuivere lijnvoering, doordacht materiaalgebruik en zin voor experiment. Ook gaan ze steevast een relatie aan met hun gebruiker en de omgeving. Speciaal voor December Design stuurt De Vecchi Milano 1935 enkele ontwerpen van Andrea Branzi in premiere naar België.


Andrea Branzi werkt sinds 1973 als architect, ontwerper, docent, theoreticus, uitgever en tentoonstellingsmaker vanuit Milaan en speelt een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van de radicale Italiaanse architectuurscène die de design- en architectuurgeschiedenis vanaf de jaren zestig grondig hervormde. Hij is eveneens docent aan, en medeoprichter van de invloedrijke designafdeling aan de Milanese Politechnic University. De ontwerpen uit zijn gelimiteerde en genummerde Santambrogio collectie spreken door hun helder materiaalgebruik en zuivere lijnvoering. Kostbaar zilver combineert hij met transparant plexiglas.

Patrizia Cassina’s werk ontstaat vanuit een groot gevoel voor kleur. In het begin van haar carrière verdiende zij haar sporen als styliste in de ateliers van Karl Lagerfeld en Thierry Mugler in Parijs. Later legde ze zich toe op het ontwerpen voor verschillende Italiaanse textielbedrijven, terwijl ze tegelijkertijd de schilderkunst ontdekte, een domein waarbinnen een doorgedreven, autodidactisch onderzoek leidde tot het evenwichtige kleurgebruik dat haar oeuvre kenmerkt. Groepsexposities volgden algauw, een eerste maal solo ging ze in 2009. Momenteel woont en werkt Patrizia Cassina  in Cernobbio en doceert ze schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten van Como, Italië.Leo Aerts, interieurarchitect/designer en drijvende kracht achter Alinea nv, biedt al ruim dertig jaar creatieve totaaloplossingen op interieurvragen allerlei. Alle mogelijke interieuropdrachten (home, retail, office, public spaces) vult Alinea in vanuit een persoonlijke visie waarbij architectuur, multifunctionaliteit en technische uitwerking duidelijk geïntegreerd zijn. Kwalitatieve oplossingen worden aangeboden om energie en materiaal te besparen, om duurzaam en ecologisch te ontwerpen. Aerts’ ontwerpcreativiteit werd al meermaals bekroond met nationale en internationale awards, waaronder de felbegeerde Duitse Red Dot Award en de Good Design Award in de USA.
Elke Peeters wist als kind al dat ze later juwelen zou ontwerpen. Het was immers haar grootvader die haar de schoonheid van diamanten en juwelen liet ontdekken. Vandaag bedenkt Elke juwelen voor vrouwen die houden van tijdloze schoonheid en daarbij veel belang hechten aan kwaliteit en service. Daarnaast vindt haar eindeloze creativiteit een uitweg in de collecties van Mme Butterfly, porseleinen juwelen en objecten met een hart en een ziel, alsook in de ontwikkeling van het gloednieuwe label Jacki Collet, een pretentieloze collectie dameskleding die haar identiteit ontleent aan ingetogen snitten, sterke pasvormen en mooie stoffen.

Een kapper met een passie voor wijn, zo omschrijf je Ronny Vansant het beste. In 1998 opende hij de deuren van zijn kapsalon in het Kempische Geel, ongeveer twintig jaar later kwam daar het “Wijnsalon” bij. In tussentijd ontdekte hij de liefde voor een goed glas wijn, breidde hij zijn kennis uit met verschillende wijncursussen en reisde hij geregeld naar Oostenrijk, een land met een relatief onbekende wijntraditie en een divers aanbod mooie wijnen. Ook referenties uit Italië kunnen Ronny boeien, net zoals de kunst om zijn favoriete drank op de juiste manier te serveren en te presenteren.

DECEMBER DESIGN WORKSHOPS
Op dinsdag 13 december 2016 kan u deelnemen aan onze workshops die doorgaan van 19.30 tot 22.30 uur in de Halle, Markt 1 in Geel. U kan zich eveneens inschrijven voor een uitzonderlijk bezoek aan de ateliers van De Vecchi Milano 1935 in Milaan, onder de persoonlijke begeleiding van Leo Aerts in het voorjaar van 2017.

Wijnbeleving
Ronny Vansant gidst u doorheen de weinig bekende, maar verrassend smakelijke wijnen van Oostenrijk en laat u kennis maken met zijn favoriete referenties tijdens deze wijnbelevingsavond. Ook zal hij u inwijden in de kunst om wijnen op de juiste manier te serveren en te presenteren.
Voor inschrijvingen en meer informatie mailt u naar info@wijnsalon.be

DinnerinG, juwelen om zelf te maken
DinnerinG meent dat een juweel pas echt persoonlijk wordt als u het zelf bedenkt én maakt. DinnerinG ontdoet een eeuwenoude techniek van zijn goedbewaarde geheimen en biedt u de mogelijkheid om het juweel van uw dromen te realiseren met behulp van enkele uiterst eenvoudige, maar zeer doeltreffende handelingen. De individuele begeleiding van juweelontwerpster Elke Peeters, het maatwerk en de hoogstaande kwaliteit zijn standaard. 
Meer info vindt u op www.DinnerinG.be, inschrijven voor deze workshop kan op www.DinnerinG.tictail.com

Atelierbezoek De Vecchi Milano 1935
Onder begeleiding van Leo Aerts kunnen design- en zilverliefhebbers op vrijdag 24 maart 2017 kennis maken met het ambachtelijke zilveratelier De Vecchi in Milaan. In het atelier, gelegen in een oud industrieel pand, worden de verschillende bewerkingen en technieken getoond die eigen zijn aan zilverbewerking. Ook zijn er een aantal zeldzame modellen te zien in de aanpalende showroom. In de namiddag is een bezoek gepland aan de nabijgelegen en recent geopende spectaculaire kunstsite van Fondazione Prada, getekend door het architecten bureau OMA. Meer info en inschrijven op www.alinea.be/nieuws
Juwelen van Elke Peeters, schatten om te geven, te dragen en te koesteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten