vrijdag 20 mei 2016

We love: versierde tafels

Het was met Pinksteren dat Mme Butterfly naar het schilderachtige Hoeilaart trok om er in het al even schilderachtige decor van de Engelse serristenvilla ‘Le 2e étage’ te kijken naar wat stylistes Bieke Damen en Annick Oth hadden bedacht om feesttafels te voorzien van een vleug zon en romantiek, pit met verve of tuinkruiden allerlei. En van kaarsen van Spaas. Veel kaarsen. Want daar draaide het hele gebeuren om. Anders gezegd, het ontbrak er die dag niet aan sfeer. Noch aan goed gezelschap of taart. Het hoeft dan ook geen betoog om te zeggen dat Mme Butterfly in heur nopjes was.

Serristenvilla 'Le 2e étage' in Hoeilaart. B&B en wondermooi decor.






































De eerste tafel die de dames presenteren, is behangen met romantiek. Helemaal zoals je het kan dromen. Kanten gordijnen doen dienst als tafelkleden. Lopers en teer serviesgoed worden uit grootmoeders kast getrokken en erbovenop gestald, compleet met zoetigheden, bloemen en (drijf-)kaarsen in vrolijke kleuren. “Mix en match naar hartenlust, want dat is het geheim van deze geslaagde tafel,” zo luidt het advies. En hup, de gastvrouwen zijn klaar voor een onvervalste high-tea in Engelse stijl. Niet slecht voor een luie zondagnamiddag. 

Romantische tafel, compleet met kanten gordijnen en teer porselein. Ook met kaarsen en zoete lekkernijen.





























Een diner voor twee smaakt nergens beter dan aan de waterkant. Inspiratie voor deze tweede, keurig gedekte tafel vinden Bieke en Annick in de locatie zelf, maar ook in oude lakens, een gloednieuw servies met een motief dat aan water doet denken, strakke vazen gevuld met water en voorzien van -wat denk je- kaarsen en al dan niet ondergedompelde bloemen. Onderleggers voor al dat fraais knippen ze in verschillende grootten uit een wit stuk stof (uit oude lakens bijvoorbeeld) en werken ze af met welgekozen, grove stiksels in blauw. Een uiterst eenvoudig doe-het-zelfidee dat je druppelsgewijs in de juiste sfeer brengt. Het plaatje afwerken doe je met elegante toortsen die je kriskras aan de rand van de vijver plant.

Water als thema voor een geslaagde tafel voor twee. De onderleggers maak je zelf.





























“De derde tafel is er één om met vrienden aan te schuiven,” lichten ze toe. Ongebruikelijke kleurencombinaties zoals aubergine, smaragdgroen en currygeel doen het wonderwel in deze ongedwongen, hedendaagse opstelling. In plaats van het obligate boeketje bloemen sieren verse tuinkruiden de tafel. Handig. Een strak versierd glas met een kaars en naamsvermelding maakt meteen duidelijk wie waar een zitje krijgt toegewezen. “Geen gedoe aan deze tafel, wel genieten van stijl en eenvoud, én van elkaar. Na afloop neemt iedere gast het glas mee als herinnering aan een leuke avond. Meer moet dat niet zijn.” Je kan hen geen ongelijk geven. 

Tuinkruiden als blikvanger in het midden van de tafel. Een lekker luie tip voor een etentje onder vrienden.






































Meer info:
Bieke Damen en Annick Oth: www.studiouniek.be
Kaarsen: www.spaas.eu
Blauw serviesgoed: www.saltandpepperhome.eu
Wit serviesgoed: www.serax.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten