donderdag 6 augustus 2015

Historische luister wordt toegankelijke luxe


Mme Butterfly maakt voor haar nieuwe collectie voor de lente en zomer van 2016 een héél bijzonder halsjuweel waarover ze je met onverholen trots graag wat meer wil vertellen. Want er kleeft kunstgeschiedenis aan haar ontwerp. En niet zomaar de eerste de beste. Dat is wel zeker. Kijk, lees en geniet, beste liefjes.


Mme Butterfly poseert met haar luisterrijk halsjuweel voor de lens van fotografe TamaraInspiratie voor haar bijzondere halsjuweel vindt Mme Butterfly in het schilderij ‘Portret van een vrouw, mogelijk Maria Trip’, van Rembrandt uit 1639.


Portret van een vrouw, mogelijk Maria Trip Rembrandt Harmensz. van Rijn, 1639Als welgestelde koopmansdochter komt deze jongedame er onverbloemd voor uit dat ze rijk is. Het kantwerk op haar jurk is van de fijnste aard, maar ook de parels die ze draagt, zijn zeldzaam en weelderig. De oorbellen, en de begeleidende broche die zij in het midden van haar jurk heeft gespeld, doen denken aan watervallen van diamanten, goud en kostbare parels. Redenen genoeg dus, om deze keur aan kleinoden te herwerken tot een hedendaags halsjuweel voor de vrouw die houdt van elegantie zonder franjes.

Om te beginnen neemt Mme Butterfly de volmaakte vorm van de broche over, om hem uiteindelijk omgekeerd te (her)gebruiken. De parels aan de uiteinden van de broche schrapt ze. Een speld wordt dit ontwerp niet opnieuw, wel een maagdelijk wit halsjuweel dat ongeveer alle sieraden uit het schilderij combineert tot een pronkstuk met een hart en een ziel.

Porselein als het materiaal bij uitstek om de overdaad aan wit in het portret te vertalen, glazen kralen om de parels te symboliseren. Meer is er niet nodig om de kern van haar interpretatie te vatten, tenzij een goudkleurige sluiting die expliciet verwijst naar de pracht en de praal die Rembrandts model ten toon spreidt. Historische luister wordt toegankelijke luxe van nu.

Modelletjes in het atelier van Mme Butterfly
Een spannend moment: de oven gaat open
Het monteren en rijgen van de kralen

Past perfect!Dit porseleinen juweel wordt met veel zorg met de hand gemaakt in de ateliers van Mme Butterfly in België. Imperfecties en onregelmatigheden maken deel uit van het karakter van het juweel en worden niet beschouwd als fouten. 

Het juweel is breekbaar, ga er daarom liefdevol en voorzichtig mee om. Gebruik een sopje van lauw water en een milde detergent voor een geschikt onderhoud. 

Prijs: € 230  

Halsjuweel van Mme Butterfly, porselein, glas, goudkleurig magnetisch bolslot. Ook verkrijgbaar in zilverkleur.
Prijs: € 230
Voor meer informatie over onze verkooppunten mail je naar info@MmeB.be, of je koopt het op www.MmeB.be

Love life, 
love Mme Butterfly,

XXX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten