zondag 12 juli 2015

Bitterzoete harmonie


Het was in de eerste week van juli dat Mme Butterfly mocht aanschuiven aan een rijkelijk voorziene ontbijttafel in het Antwerpse hotel Julien. Niet zozeer voor de fun (alhoewel), maar vooral om kennis te maken met drie nieuwe lijnen die The Body Shop heeft ontwikkeld voor zij die houden van ethische schoonheidsproducten. Fair trade, biodiversiteit in de teelt van de ingrediënten en het nimmer testen op dieren maken dit wereldmerk tot een waardige favoriet van Mme Butterfly. 

Twee van de gepresenteerde lijnen worden pas later op het jaar gelanceerd, maar eentje is alvast verkrijgbaar vanaf 21 juli 2015. En laat het net de New Voyage Collection zijn, met een geur die Mme Butterfly doet dromen van zon, adembenemende landschappen, mooie jurken, helder water en lekker eten. ‘Italian Summer Fig’ is een eau de toilette die alle facetten van heerlijk sappige vijgen verenigt in een flesje. De frisheid van de groene bladeren leidt de geur in, gevolgd door een hart van melkachtig, zacht vruchtvlees en een zweem van hout die rest.

Deze eau de toilette is slechts één van de Italian Summer Fig-producten van The Body Shop, stuk voor stuk gehuld in een chique zwart-witverpakking met een print geïnspireerd door Toscaanse stoffen. Om de geur langer vast te houden kun je diverse producten uit de lijn tegelijkertijd gebruiken. Prijs Italian Summer Fig, eau de toilette 50 ml: € 27

Redenen genoeg voor Mme Butterfly om oprecht blij te zijn met deze bijzondere zomergeur. Behalve verfijnd op ieder moment van de dag, is ie ook nog eens on-weer-staan-baar, wat maakt dat het peil van haar flesje al flink gedaald is. Genieten van het mooie leven is dan ook één van haar favoriete bezigheden, en daarin laat ze zich nu eenmaal niet gauw tegenhouden.

Nu ze het toch over vijgen heeft, loopt het water haar in de mond. En aangezien een mens ook moet eten, is een slaatje van vijgen, rijpe appels en pancetta het eerste wat in haar gedachten schiet. Eenvoud en kleur op het bord, afgewerkt met een siroop van balsamico. Zeg nu zelf, wat wil je nog meer om een zomerdag in stijl af te sluiten?

Een hangmat misschien? 


Love life, 
love Mme Butterfly,

XXX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten