zaterdag 25 april 2015

Table d'Ho, eten met iedereen


Gisteren maakte Mme Butterfly kennis met de Koreaanse keuken van Table d’Ho. Tijdens een diner op een tijdelijke locatie presenteerde chef San-Ho Correwyn gerechten waarin hij authentieke Koreaanse geuren en smaken verwerkte tot hedendaagse, maar bovenal zachte en zuivere, culinaire creaties.

Delen bleek het codewoord van de avond. Alle gerechten en bijgerechten werden gepresenteerd in kleine kommetjes en op verschillende schalen, te nemen naar believen. Enkel het oogstrelende voorgerecht was persoonlijk. Het potje rijst en de heldere soep met inktvisjes en repen omelet ook. Vechten was het nét niet (Mme Butterfly was uiteraard in keurig gezelschap) om onder andere hemelse, gemarineerde runderlapjes, tempura van wortel en courgette, lotuschips, heel veel fijne groenten afgewerkt met sesamzaad en ringetjes lente-ui, kleine blokjes gebakken kip in een jasje dat naar meer smaakte. Afsluiten deed San-Ho met een verrukkelijke ijscrème van zwarte thee die geserveerd werd op een granité van groene thee. 

Voeg daarbij een vriendelijk woord van de chef en een alleraardigste bediening en Mme Butterfly kan alleen maar blij zijn om zoveel liefde voor lekker eten. Anders gezegd, ze heeft er weer een favoriet bij. Geen vast adres voor Table d’Ho, je treft hen op tal van komende festivals en marktjes in Vlaanderen. De data en de plaatsen van afspraak staan vermeld op hun website. Ook voor catering op een locatie naar keuze kan je hen boeken.

Tussen al dat genieten en kletsen door, is Mme Butterfly glad vergeten om foto’s te maken voor jullie. (Eigenlijk feitelijk vindt ze dat nog altijd een beetje ongepast, geknoei met een camera tijdens het eten. Ongezellig ook. Vandaar dat ze het stelt met de foto’s die ze vindt op de website van San-Ho. Die zien er ook lekker uit.)

Smakelijk, beste liefjes!

Table d’Ho
San-Ho Correwyn
Tel.: +32 (0)478 90 07 82

Gefermenteerde groenten uit de Koreaanse keuken

Tempura van wortel en courgette, reepjes peer, scheuten en paddestoeltjes op het bord. Een velletje zeewier om op te scheppen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten