zondag 26 april 2015

Odette en ville, elegant met een weerhaakje


Odette Berghmans ontwerpt kleding voor hedendaagse vrouwen die houden van Belgische luxe. Dat doet ze onder het label Odette en ville. Inspiratie voor haar collecties vindt ze onder andere in de natuur en de gedichten van Frederico Garcia Lorca. 

"verde que te quiero verde"

Groen wat houd ik van je groen.
Groene takken. Groene vlaggen.
Op de golven vaart de boot

Met de schaduw om haar middel
droomt zij aan de balustrade,
met haar ogen koud als zilver,
groen het vlees en groen de haren.

Vaak heeft ze gewacht! Hoe vaak,
fris gezicht en zwarte haren,
zou ze hier nog op je wachten
aan deez' groene balustrade!

Mint en fruit voor de zomer 2015
Kant en lurex, een sterke combinatie

‘Voor deze zomer heb ik gewerkt rond een gevoel dat een gedicht van Federico Garcia Lorca bij me oproept. Groen loopt als een rode draad door het gedicht, vandaar dat ik heel veel mint heb gebruikt in de collectie. Deze kleur doet me denken aan fruit en groenten, de frisse lente, het prille van de natuur en van de bloemen, maar ook aan het wachten daarop. Het vol verwachting zijn van iets dat misschien niet eens komen gaat. Ik werk graag met tegenstellingen. Geen rozen zonder doornen, zoals men zegt. Daarom toon ik niet alleen de lieflijke kant van het verhaal, maar verwerk ik ook altijd iets edgy in mijn creaties.’ vertelt Odette. ‘Ik kies voor katoen/zijde en satijnkatoen om het gladde en zachte in de collectie te krijgen, het koloriet is fris. Kant brengt structuur, is transparant en zorgt voor een krachtige toets. Vestjes snijd ik uit zilver-lurex, taillebanden van rokken uit goud-lurex.’


Hedendaagse elegantie van Odette en ville
Odette’s achtergrond in de mode vindt zijn oorsprong in haar kindertijd. Als klein meisje naaide ze poppenkleertjes, ontwerpen voor modewedstrijden deed ze in haar tienerjaren. Geen wonder dus, dat ze het pad van de befaamde ‘Antwerpse Zes’ kruiste op haar twintigste. Eenmaal afgestudeerd aan de Antwerpse Academie liet ze de modemicrobe de vrije loop; ze opende een damesboetiek in haar geboortestreek en werkte als styliste voor binnen-en buitenlandse merken. Sinds 2012 leeft ze haar passie voor silhouetten en kleuren helemaal uit in haar eigen lijn, Odette en ville. 

De kleren van Odette en ville zijn getekend door een ervaren vrouw van vlees en bloed en dus ook bedoeld om gedragen te worden door vrouwen die met beide voeten in het hedendaagse leven staan, zonder ook maar iets in te boeten aan elegantie welteverstaan. Vloeiende stoffen, romantische motieven en een sterke lijnvoering combineert Odette tot collecties met een stadse uitstraling.


Odette en ville
Tel.: 0496 90 57 22 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten