woensdag 15 april 2015

Over de liefde van Mme Butterfly

Juwelen zijn het lange leven van Mme Butterfly. In 2013 richtte ze dan ook haar eigen merk op. Niet zomaar het zoveelste glitterlabel dat uit is op makkelijk geldgewin. Wel integendeel. Mme Butterfly werkt namelijk heel graag met porselein. 

Dat heeft ze ontdekt tijdens een workshop die een ouwe studiegenote van haar organiseerde. (Lang geleden liep Mme Butterfly school in de befaamde Antwerpse Academie. En daar heeft ze destijds wel eens iemand leren kennen. Uiteraard.)

Een workshop dus. Mme Butterfly hulde zich in haar atelierplunje en trok naar de les. Werken met porselein, onder leiding van de Antwerpse keramiste Els Wenselaers. Het bleek een prachtige materie. Subtiel en helder, maar vooral érg eigenzinnig. Na afloop wist Mme Butterfly gelijk wat ze nog meer wilde realiseren in het leven: een juwelencollectie in porselein.

Anders gezegd, Mme Butterfly herkende zichzelf in het karakter van het materiaal dat prompt haar nieuwe favoriet werd. Bovendien combineerde het naadloos met wat ze al eerder zo graag deed in haar atelier: juwelen maken in goud en zilver, met edelstenen en parels. Niet dat ze overwoog om deze voorgaande manier van werken op één of andere manier te verenigen met haar prille liefde. Nee, dat niet meteen. Wel zag ze de mogelijkheid om een bijkomende, tere beeldtaal te ontwikkelen die resulteerde in juwelen die stuk voor stuk met de hand gemaakt worden in haar ateliers. Met de grootste zorg, een goed oog voor detail en héél veel liefde voor het vak. Met kortom een hart en een ziel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten