dinsdag 28 april 2015

Juwelen gemaakt met liefde, om te dragen met liefde


Mme Butterfly zal eens iets vertellen over zichzelf. Dat wordt tijd, vindt ze. Jullie weten al dat ze heel graag schrijft en juwelen maakt in porselein. Maar dat ze ook juwelen ontwerpt in goud en zilver, met parels en edelstenen, dat weten jullie waarschijnlijk nog niet. Daarom laat Mme Butterfly de vrouw achter jouw favoriete merk aan het woord. Wie weet krijg je er zo meteen wel een lieveling bij.

Elke Peeters wist als kind al dat ze later juwelen zou ontwerpen. Het was immers haar grootvader die haar de schoonheid van diamanten en juwelen liet ontdekken.
Na de middelbare school trok Elke naar Antwerpen om er aan de Academie voor Schone Kunsten de opleiding juweelontwerpen te volgen. Lange tijd combineerde ze het ontwerpen met lesgeven, maar uiteindelijk koos ze voor haar eigen merk en atelier.

Vandaag bedenkt Elke juwelen voor vrouwen die houden van tijdloze schoonheid en daarbij veel belang hechten aan kwaliteit en service. Edele materialen zoals goud, zilver, diamanten en andere kostbare stenen inspireren haar bij de creatie van waardevolle kleinoden. Naast de ontwerpen op maat, zijn er de jaarlijkse collecties die stuk voor stuk gekenmerkt worden door elegantie en pure vrouwelijkheid. 

Intussen staan er acht volwaardige juwelencollecties op haar naam. De nieuwste heet Cherry Blossom Girl en vindt haar inspiratie in de oude Japanse prentkunst. Het vergankelijke, vluchtige karakter van kersenbloesems, water en zonsondergangen vat Elke in onvergankelijke materialen zoals goud, zilver en een keur aan edelstenen, parels en vintage ebbenhout. Tere schoonheid met een scherpe rand is het resultaat. 

Cherry Blossom Girl, collectie 14/15
Uiteraard is er nog veel meer. De ultravrouwelijke hangertjes Sweet Sisters bijvoorbeeld, een ontwerp waarmee ze in 2001 een nominatie voor de provinciale prijs voor vormgeving van het diamantjuweel behaalde. Nog steeds veroveren deze edele dames de harten van heel wat zelfbewuste vrouwen. 

Sweet Sister Bunny, zilver
Sweet Sister Daisy, zilver, goud, parel, carneool

Daarnaast presenteert Elke Peeters Endless Love, een naam die ze reserveert voor exclusieve trouwringen. Bijzondere ontwerpen benadrukken de unieke persoonlijkheid van geliefden die beloven om zich niet in elkaar te verliezen. De keuze voor twee verschillende ringen, gemaakt uit verschillende materialen, is bijgevolg niet zo vreemd als ze op het eerste gezicht lijkt.

Endless Love, trouw- en verlovingsringen in wit goud


Sinds 2010 is Erika Van Tielen de trotse ambassadrice van Jewellery by Elke Peeters. Poseren deed Erika voor de collecties Romantic Fish en Bagatelles. Gespot met haar favoriete juwelen wordt ze talloze malen op de buis, in magazines en op evenementen. Waarom ze zo van deze juwelen houdt, vertelt ze je graag: ‘Omdat ze sober en opvallend tegelijk zijn. Verfijnd en vrouwelijk, maar ook stoer. En vooral omdat je ziet dat ze met liefde ontworpen en gemaakt zijn! Ik krijg er trouwens leuke reacties op. De juwelen trekken zelfs de aandacht van mannen die normaal echt niet met dat soort dingen bezig zijn.’

Erika Van Tielen poseert voor de collectie Romantic Fish


Elke Peeters meent dat een juweel pas echt persoonlijk wordt als je het zelf bedenkt én maakt. Daarom ontwikkelde ze DinnerinG, een concept dat een eeuwenoude techniek ontdoet van zijn goedbewaarde geheimen en je de mogelijkheid biedt om het juweel van je dromen te realiseren met behulp van enkele uiterst eenvoudige, maar zeer doeltreffende handelingen. De individuele begeleiding, het maatwerk en de hoogstaande kwaliteit zijn standaard. Een workshop organiseer je gewoon bij je thuis, of je schuift gezellig aan op zondag 11 oktober 2015 in b&b YENN, Leuven.

DinnerinG-dames aan het werk
Een DinnerinG-creatie in wording

Om af te sluiten heeft ze nog groot nieuws. Jewellery by Elke Peeters bestaat in 2015 precies 20 jaar en dat viert ze met de lancering van een heuse prêt à porter-lijn: Maison Elke Peeters. De eerste collectie onder deze gloednieuwe signatuur heet ‘Fairy Tails’ en Heidi Van Tielen poseert. Inspiratie haalde Elke deze keer bij (de staarten van) kraanvogels en paradijsvogels. Komende herfst wordt de collectie gelanceerd en geeft ze meer prijs!


Maison Elke Peeters, Heidi Van Tielen poseert voor de collectie Fairy Tails

Je bent steeds van harte welkom in het atelier en showroom in Antwerpen om de bestaande collecties te bekijken, te passen en aan te passen, alsook voor exclusief maatwerk (steeds na afspraak).

Atelier Elke Peeters
T: +32 (0)3 297 41 53

Online Shop:

DinnerinG
T: +32 (0)3 297 41 53

Blijf je graag op de hoogte van Elke Peeters’ laatste nieuwtjes (nieuwe collecties, workshops, de stockverkoop in juni, Jewellery Days, ... )? Schrijf je dan gauw in voor de maandelijkse nieuwsbrief op info@elkepeeters.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten